Page 171 - Dinh Dưỡng Cận Đại
P. 171
TÀI LIỆU THAM KHẢO
1 . John w. Suttie et al. Present knovvledge in Nutrition. ILSI USA, Washington DC
1996, p.137-145.
2 . MS. Shearer et al, (1974) Studies on the absorption and metabolism of
phyloquinon (vitamin Ki) in man. Vitamin Horm. 321, 513-542.
3. GL. Nelsestuen et al (1972). Mode of action of vitamin K calcium binding
properties of bovine prothrombin biochemistry, 11,4961-4964.
4. National Research Council (1989). Recommended dietary allowance. lOth ed.
National Academy Press. Washington DC.
5. National Research Council (1987). Vitamin tolerance of animals. National
Academy Press. Washington DC.
PHỤ LỤC 1
Lượng vitamin K (mg/lOOg) trong một số thực phẩm
Thịt bò 0,2
Thận bò 0.1 -1.0
Gan bò 0,1 -1,0
Gan lợn 0,1 -1,0
Thịt gà 0,3
Gan cá (cá thu) 10,0
Sữa toàn phần 0,03
Sữa mẹ 0,04
Trứng gà 0,2
Hạt mỳ 0,04
Hạt kiều mạch 0,01
Ngô hạt 0,04
Cà rốt 0.1
Khoai tây 0,08
Bắp cải xanh 4,0
Bắp cải đỏ 0,08-3
Bắp cải trắng 4,0
Rau spinat 5.0
Đậu tương 0,3
Đậu xanh 0,28
Cà chua 0,7
Quả dâu đất 0,1
Quả kim anh 0.1
TÀI LIỆU THAM KHẢO
Nahrungsm ittel tabelle 1958 Hermann Schall, Siebzehnté 17 Verbesserte
AuAage - dohann Ambrosins Barth - Verlag - Leipzig (p 116 - 127)
163